04 жовтня 2022

Стрес. Види та реакції на стрес

04 жовтня 2022 р. на базі опорного закладу освіти пройшло заняття І модулю проєкту «Психологічна допомога учасникам освітнього процесу в кризовий період і післявоєнний час» з теми «Стрес. Види та реакції на стрес».

Окупація наших території та бойові дії стали частиною повсякденного життя. Страшні реалії повномасштабної війни вплинули на кожного з нас. Всі учасники освітнього процесу безпосередньо зазнають шкоди власному психічному стану від збройної агресії. Втрата відчуття безпеки, стабільності, впевненості у завтрашньому дні стала для дітей причиною сильного стресу, тривале перебування в якому може призвести до важких наслідків.  Першочерговим завданням освітянської спільноти на сьогоднішній день є активізація особистісних ресурсів і психоемоційна стабілізація, надання повсякденної психологічної допомоги  та емоційної підтримки учасникам освітнього процесу, що дозволить їм впоратися зі стресом від війни, а також попередить виникнення більш складних проблем.

Нові виклики сьогодення потребують активної комунікації педагогів і практичних психологів, обміну досвідом, безперервності роботи з підвищення резилієтнтності та запобігання деструктивним проявам стресу.

Надання психологічної допомоги та емоційної підтримки є  комплексною роботою всіх педагогічних працівників та має проводитись систематично і поетапно.

Саме тому важливим є питання підвищення компетентності педагогічних працівників у напрямі надання першої психологічної допомоги, емоційної підтримки та оволодіння сучасними технологіями такої допомоги.

 






Хвилинка релаксу







Немає коментарів: