16 листопада 2016

16 листопада - Міжнародний день толерантності

Понад 10 років світ святкує Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений  „Декларацією  принципів толерантності”, затвердженою у 1995 р. на 28 Генеральній конференції ЮНЕСКО. У статті 6 Декларації зазначено: „З метою мобілізації громадськості, звернення уваги на небезпеки, приховані у нетерпимості, зміцнення прихильності і активізації дій на підтримку поширення ідей толерантності і виховання у її дусі ми урочисто проголошуємо 16 листопада міжнародним днем, присвяченим толерантності, що відзначається щорічно.”
1996 р. Генеральна Асамблея ООН запропонувала державам-учасникам щорічно святкувати Міжнародний день, присвячений терпимості, проводячи цього дня заходи щодо поширення ідей толерантності, орієнтовані як на навчальні заклади так і на широку громадськість.
Цього дня за традицією у Європі та США проводяться акції, спрямовані проти екстремізму, різноманітних форм дискримінації та проявів нетерпимості.
16 листопада у Васильківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 учні початкових класів переглянули і обговорили мультфільм "Про Діму".






"Про Діму"

Після перегляду мультфільму всі бажаючі дали інтерв'ю "Толерантність - це..."

Старшокласники організували флешмоб "Квітка толерантності"



    

Немає коментарів: