12 лютого 2019

Роль сім'ї у визначенні життєвого шляху дев'ятикласників

12 лютого 2019 року у Васильківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 пройшли батьківські збори «Роль сім'ї у визначенні життєвого шляху дев'ятикласників». Перед сучасними дев'ятикласниками стоїть непростий вибір: залишатися в школі і навчатися далі, здобути середню освіту і потім вступити до інституту або вступити після дев'ятого класу в якийсь коледж і одержати там середню, а потім і професійну освіту. Допомога саме батьків у вирішенні даного питання важлива і необхідна.
Бондар Г. В., заступник директора з навчально-виробничої роботи КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей», яка завітала на зустріч, ознайомила батьків з найбільш затребуваними на ринку праці професіями кваліфікованих робітників, яких готує заклад.
Алла Кудзієва, керівник проекту TheПТУ, запропонувала випускникам взяти участь у проекті TheПТУ та навчаючись у професійно-технічному училищі за спеціальною програмою, майбутнім абітурієнтам стати висококласними технологами, закрійниками та швачками і бути готовими до викликів сучасного виробництва.
Практичний психолог Ролік О.О. зауважила, що обираючи професію, потрібно враховувати в першу чергу інтереси дитини, її схильності, здібності, бажання. Профорієнтаційне тестування за методикою «Магеллано Університет» та консультація суттєво допоможуть досягти взаєморозуміння батьків і дітей в питанні вибору майбутньої професії.


  

Немає коментарів: