14 січня 2019

Арт-терапевтичні практики з дітьми різного віку, батьками та педагогами

14 січня 2019 року практичний психолог Ролік О. О. та соціальний педагог Каденко А. В. взяли участь у психолого-педагогічному практикумі для практичних психологів і соціальних педагогів закладів загальної середньої та дошкільної освіти міста Василькова на тему «Арт-терапевтичні практики з дітьми різного віку, батьками та педагогами».
Мета заходу: ознайомити практичних психологів, соціальних педагогів з різними формами роботи із застосуванням арт-практик, які можна використовувати на заняттях з педагогами, батьками та учнями різного віку; надання практичним психологам і соціальним педагогам методичної допомоги, рекомендацій щодо вдосконалення рівня професійної компетентності. 
Підготувала і провела семінар-практикум Дерев’янко Людмила Петрівна, методист науково-методичного центру. 
Робота була насиченою і цікавою. Практичні психологи і соціальні педагоги були залучені як до спільної діяльності, так і до групової й індивідуальної форм, виконували вправи на підвищення рівня самооцінки, визначення психологічного портрета групи, працювали в техніці ізотерапії, казкотерапії, використавши метафоричні асоціативні картки. Через виконання вправ більше дізналися один про одного як про особистостей з їх захопленнями, мріями і бажаннями. Свої мрії й плани на майбутнє педагоги передавали в яскравих малюнках на папері й деревині. 
На завершення роботи, оскільки методичний захід проходив у святковий новорічний день, кожен його учасник виготовив собі символічного ангела-охоронця з різнокольорової вовни в техніці фелт-терапії. 




Немає коментарів: